КЕЙС: Альтернативне перевезення рідких вантажів

Зазвичай рідкі вантажі відправляли морем, але зараз зі зрозумілих обставин це майже неможливо. Всупереч цьому робота не припиняється — технологія вантаження була адаптована під автомобільний транспорт. В статті розказуємо, яка є альтернатива для перевезення рідких вантажів. Спойлер: вона навіть краща, ніж традиційний спосіб транспортування. Зрозуміло, пояснимо, чому.

 

Що таке T-Flex та флексітанк?

Під флексітанком розуміють гнучкий контейнер місткістю до 26 тисяч літрів, призначений для транспортування наливних безпечних вантажів, серед яких олія, синтетичні смоли, промислові жири та олії, продовольчі товари, харчові барвники тощо.

T-Flex — це різновид флексітанка, що використовується для перевезення рідких вантажів автотранспортом.

Флексітанки можна перевозити автомобільними напівпричепами, контейнерами ISO, рефрижераторними контейнерами.

 

Чому використовувати флексітанк вигідно?

  • Економія до 40% на транспортуванні у порівнянні з перевезенням вантажів у цистерні або танк-контейнері.
  • Економія до 50% на вартості у порівнянні з бочками або ІВС-контейнерами.
  • Можна перевезти до 40% більше вантажу за один раз у порівнянні з бочками або ІВС-контейнерами.
  • Завжди нова та чиста тара.
  • Немає витрат на очищення контейнера.
  • Гарантована цілісність.
  • Захист навколишнього середовища — використані флексітанки повністю утилізуються.

 

Як рідкий вантаж потрапляє до флексітанку?

Флексітанк встановлюють в стандартний контейнер, зазвичай 20 TEU. Як правило, процес займає десь 30 хвилин. Після цього до флексітанку приєднують шланг та запускають електропомпу, що подає рідину. Приблизно через годину, коли танк заповнюється, контейнер готовий до транспортування.

 

Як це працює в CarryLand?

Розкажемо на прикладі перевезення олії з України до Іспанії. Після того як водій прибув на завантаження до заводу «Олір Резорсіз» (LLC OLIR RESOURCES) для встановлення флексітанка в авто, в першу чергу потрібно обшити авто картоном або щільним килимовим покриттям, потім розкласти порожній T-Flex. Після завершення інсталяції можна переходити до завантаження.

Переважно завантажується 21 тонна вантажу. Після завантаження на авто обов'язково потрібно повісити пломби, щоб транспортування було безпечним. По закінченню митних формальностей авто може вирушати до Іспанії, vámonos! ??

 

Цікавий факт: Компанія «Олір Резорсіз» — один з українських лідерів перевалки наливних вантажів в експорті та імпорті. Щорічний обсяг перевалки найбільшого логістичного центру, розташованого у Чорноморську, досягає одного млн тонн.

 

Попри все, ми в CarryLand працюємо. Будемо раді допомогти тобі відправити або отримати вантаж будь-якого типу. Зв’язатися з нами можна за телефоном + 38 048 705-73-77 або через сайт. 

Також може бути цікаво